Følg dine drømme

Dennis Glintborg

 

 

Elev på Forfatterskolen for Børnelitteratur 2010-12
  • 35 år
  • Cand. mag i Multimedier
  • Ansat i Danmarks Radio på Ramasjang Radio og B&U Web
  • Forfatterskolen for Børnelitteratur 2010-2012

 


 

 

Interviewet januar 2014

 

 

Hvorfor skal man søge ind på skolen?

-Man skal søge ind på skolen fordi man skal forfølge sine drømme. Måske er det snart ved at være for sent hvis du gerne vil være astronaut, fodboldstjerne eller superhelt. Men du kan stadig forsøge at blive forfatter. Og det er heldigvis lige så sjovt.

 

Hvorfor valgte du at søge ind? Og hvor fik du idéen fra?

- Jeg har altid opfattet min skriveproces som et privat projekt. Men efter at jeg deltog i flere skrivekurser, indså jeg værdien af at dele tekst med andre og modtage kritik. Det skabte dynamik, når mine tekster mødte modstand. Derfor besluttede jeg mig for at søge ind på et længere forløb og kiggede i flere retninger. Men jeg fik hurtigt anbefalet Forfatterskolen for Børnelitteratur som en af de stærkeste uddannelser.

 

Hvilket udbytte har du haft af uddannelsen?

- Jeg har helt klart fået skærpet min sproglige forståelse af at gå på skolen. Før jeg startede, skrev jeg en masse, som jeg ikke var i stand til at redigere eller gøre færdig. Men nu er jeg blevet langt bedre til at gennemskrive mine tekster, og i løbet af det her seneste år, er det lykkedes mig at arbejde den roman færdigt, som jeg altid har drømt om at skrive.

 

Hvordan var det at arbejde fuld tid og samtidig være elev på skolen?

- Nogle gange var det hårdt. Men hvis man brænder for det, skal man nok komme fint igennem. Mængden af lektier og skriveøvelser er på et niveau, hvor det helt klart kan lade sig gøre.

 

Hvad synes du om skolen, miljøet og det faglige niveau?

- Det er inspirerende at møde andre ligesindede, som deler interessen for børnelitteratur og gakkede skriveøvelser. Man føler sig hurtigt hjemme, imens udfordringerne kommer væltende hen over katederet. For det gør de. Og det er faktisk dejligt!

 

Har du et råd til kommende forfatterskoleelever?

- NYD DET! Det er virkelig en stor oplevelse at gå på skolen, og det gælder om at tage imod alle udfordringer. Skolen er samtidig en legeplads, hvor intet er umuligt. Derfor skal I give den gas i alle skriveøvelser og give jer tid til at være både gakkede og geniale, og hele tiden forsøge at flytte jeres egne grænser.

 

 

 


 

CENTER FOR BØRNELITTERATUR