Kim Fupz

Kim Fupz Aakeson

 

Er Forfatterskolen for Børnelitteraturs faste forfatterbesøg.

Født i 1958 og fulgte skolen til og med HF. Levede derefter i mange og kortvarige erhvervsforhold, ofte afbrudt af rejser til de varme lande, Mellemøsten, Asien og Mellemamerika og ernærede sig i årevis som illustrator og comixtegner.

Har som forfatter rundet 100 titler, tegneseriealbums, en lang række børnebøger, bl.a. serien om Vitello, Sallies historier, Pigen Der Skulle Vælge, Søndag, og romaner til unge, bl.a. De Gale, Alting og Ulla Vilstrup og novellesamlingen Jeg Begyndte Sådan Set Bare At Gå.

Har også arbejdet indenfor radioteater, men efter uddannelsen fra Filmskolens manuslinje i 1996 har meget drejet sig om at skrive manuskripter til film, bl.a. Den Eneste Ene, Forbrydelser, Anklaget, En Soap og tv-serien Bankerot.

Har modtaget en stribe børnelitterære priser, bl.a. Kulturministeriets Forfatterpris for Børnelitteratur i 1990 og 2011, Skolernes Børnebogspris i 2000, Silasprisen i 2009, Gyldendals Børnebogspris i 2010, samt en række filmpriser, bl.a. Robert for bedste manuskript i 2000, Æres Bodil i 2003 og to priser på Copenhagen International Film Festival i 2007 for bedste manuskript og æresprisen.

Læs også ”Børnebogsforfatterens 10 bud”, som han fremlagde på Forfatterskolen for Børnelitteraturs Fødselsdagskonference 10.9.2009.