Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forfatterskolen for Børnelitteratur optager ikke længere elever 

Forfatterskolen for Børnelitteratur optager ikke elever i foråret 2020. Skolens virke ophører med det nuværende hold, der afslutter deres forløb i juni 2020.

Årsagen til beslutningen er, at det ikke er muligt at udvikle skolen inden for den nuværende ramme. At have et universitet som moderinstitution skaber en række administrative, økonomiske og praktiske vanskeligheder. Til de praktiske hører, at Forfatterskolen for Børnelitteratur er knyttet til Center for Børns Litteratur og Medier og Institut for Kommunikation og Kultur, der ligger i Aarhus, mens undervisningen på Forfatterskolen for Børnelitteratur i dag finder sted i Emdrup ved København. I løbet af det sidste år har det været undersøgt, om skolen kunne fortsætte sit virke i universitetsregi i Aarhus, men de involverede parter har set for mange ulemper ved dette.

Skolen har siden sin oprettelse i 1999 og under skolens nuværende leder Kari Sønsthagen været en stor succes: En meget stor del af eleverne har fået udgivet deres værker, har modtaget priser og har i det hele taget præget det børnelitterære felt. Derfor er der stadig grund til at fejre skolen, hvilket sker ved et 20 års jubilæumsarrangement fredag d. 27. september.

Forfatterskolen for Børnelitteratur indstiller altså sit virke fra juli 2020, men et nyt initiativ på området er på vej i form af Manuskriptskolen for børnefiktion ved Elin Algreen-Petersen og Dennis Glintborg.

Kari Sønsthagen og Nina Christensen, 9. august 2019