Aarhus Universitets segl

Om centeret

Center for Børns Litteratur og Medier har til opgave at forske i, undervise i og formidle viden om børns litteratur og medier.

Centeret har en stærk placering i det internationale forskningsmiljø, i den offentlige debat og inden for vidensudveksling.

Centeret er placeret ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet.

Undervisning og uddannelsesudvikling en en central del af centerets opgaver. Vi underviser bl.a. på bachelor- og kandidatuddannelser ved AU, på Summer University, Master i børns litteratur og medier og vejleder specialer.

Center for Børns Litteratur og Medier har tradition for samarbejde og udveksling med institutioner og læreanstalter uden for universitetet, fx styrelser, biblioteker og professionshøjskoler.

Forskning ved centeret omhandler børns brug af medier, herunder tablets og YouTube, ny og ældre børnelitteratur i intermedialt perspektiv, digital og analog ungdomslitteratur, også i didaktiske sammenhænge, og børne- og ungdomslitteraturens kredsløb på et digitaliseret bogmarked.

Center for Børns Litteratur og Medier driver Forfatterskolen for Børnelitteratur. Undervisningen på Forfatterskolen finder sted i Emdrup.

Centeret blev oprettet i 1998 under navnet Center for Børnelitteratur på det daværende Danmarks Lærerhøjskole i Emdrup. I 2012 blev centeret overført til Aarhus Universitet.